newsletter rss
Reevolutie – putin altfel
valoare
Prima metodă prin care estimezi inteligenţa unui conducător este aceea de a vedea ce fel de oameni îl înconjoară - Niccolo Machiavelii
Inscrie-te Login

„Nu ai voie” și șosete la 40 de grade

August 3rd, 2016 | Categorii: Blog, Home items, Uncategorized | adrian | Comenteaza

Baba: dar de ce țineți copilul fără șosete?

Noi: Păi sunt 40 de grade afară. Dumneavoastră aveți șosete?

Baba: Nu.

Noi: păi de ce nu aveți șosete?

Baba: păi e cald

Noi: păi și copilului nu îi e cald?

Baba: nu se poate, trebuie să îi puneți șosete.

Copiii sunt niște obiecte, niște obiecte care până la un moment dat trebuie să stea drepți, să nu stea între două geamuri deschise (ca să nu-i tragă curentul), să stea cu mâinile la spate și, pe cât posibil, să tacă. Să fie cuminți! În cazul în care nu fac așa e grav. Și pentru că părinții sunt de vină îi tratăm și pe copii ca pe niște oameni cu probleme. Așa cum face nenea ăsta (Mihai Vasilescu) aici.

Nici mai mult nici mai puțin i-au zbierat niște copii când el mânca la restaurant și i-au pus niște produse peste ale lui la supermarket și deci: ce părinți proști. Corect, poate că părinții sunt proști dar și ăia care se supără pe fazele astea … oho. Copiii ăia alergau în jurul mesei și țipau, nu-i băgaseră mâna în muștarul cu care-și ungea el micii, nu i-au luat lingura de ciorbă din față, nu i-au tras fața de masă de sub farfurii, nu, alergau și făceau zgomot fix unde nenea ăsta mânca și pentru el masa e ca un concert, mănâncă cu urechile și i-au căzut greu strigătele copiilor. El nu putea să stea de vorbă cu ei frumos, să-i întrebe cu un zâmbet pe buze cum îi cheamă, nu, el este în afara acestor probleme, doar părinții trebuie să aibă grijă de copii și dacă au ales să fie părinți să facă bine să fie niște oameni de treabă, inteligenți să nu ne lase pe noi cu plozii lor pe cap că dacă e așa noi le dăm un dos de palmă ălora mici și le spune: bă, te ia mama dracului! Tac’tu ce păzește, mă?

Adulții proști care au copii nu sunt deloc o raritate iar copiii lor n-au nicio vină dar la fel de periculoși sunt și ăia care se cred deștepți și cred că niște copii cresc într-un sistem ermetic în care doar părinții îi influențează și că dacă nu le-au zis: N-ai voie atunci înseamnă că noi, ceilalți, suntem condamnați să avem printre noi copii care urlă și care ne pun șervețelele lor umede peste parizer nostru la casa de marcat.

Urmăm niște obiceiuri vechi în care nu suntem în stare să zâmbim unui copil care se zgâiește la noi pentru că vrea să învețe ceva, n-avem bunăvoință și umor atunci când copilul îndeasă pâinea peste berea noastră dar știm că: copilului trebuie să-i spui că n-are voie, să-i pui șosete în toiul verii, să nu-l lași între două geamuri deschise și musai, dar musai, să stea cuminte la școală, 40 de minute pe scaun ca să-i bage profesorul știință în cap să-l facă om “dăștept” care să-și crească, la rândul lui, copiii cum trebuie.

Comenteaza