newsletter rss
Reevolutie – putin altfel
valoare
Prima metodă prin care estimezi inteligenţa unui conducător este aceea de a vedea ce fel de oameni îl înconjoară - Niccolo Machiavelii
Inscrie-te Login

Avortul femeilor călugăriță

April 19th, 2012 | Categorii: Blog | adrian | Comenteaza

De câteva zile asist la discuția despre avort însă azi am decis să-mi dau cu părerea. Sunt fascinat să remarc că toată lumea vorbește de femeia însărcinată ca și când  ar fi rămas însărcinată singură, fără aportul unui bărbat sau ca și când femeile își devorează masculii după actul sexual. Nimeni nu vorbește despre cel care a participat și, ca să vă dau un exemplu, în două articole pe care le-am citit, cuvântul “femeie” sau “femei” apare de 54 de ori iar cuvântul “bărbat” NICIODATĂ.  Găsiți articolele aici și aici. În aceleași două articole cuvântul cuplu sau derivatele lui apare de 3 ori. Sunt două tabere mari: cei care sunt d-acord cu avortul și cei care nu sunt d-acord, fiecare cu argumente mai mult sau mai puțin convingătoare pentru mine dar niciuna din cele două tabere nu spune nimic despre bărbat ca persoană profund implicată și responsabilă pentru ceea ce se întâmplă.

Orice discuție despre avort care nu ia în considerare cuplul care a conceput copilul nu are nicio valoare indiferent de argumentele aduse. Așadar, un copil este rezultatul unui act sexual, act sexual desfășurat între o femeie și un bărbat, fie din plăcere fie și cu scopul de a avea copii. Amândoi sunt responsabili pentru acțiunile lor și amândoi trebuie să răspundă pentru ceea ce se întâmplă. Actul sexual este cât se poate de natural și normal iar sarcinile nedorite sunt rezultatul promovării actului sexual ca fiind altceva (rușinos, murdar, degradant, etc.) decât este în realitate.
Nu știu acum câte dintre cele 400 de avorturi produse zilnic sunt rezultatul unor relații pasagere și câte rezultatul unor relații stabile, este important pentru că dacă cele mai multe sunt rezultatul unor relații pasagere vorbim despre educație sexuală și contracepție înainte de orice, dacă însă vorbim de cupluri stabile, atunci lucrurile sunt mai complexe pentru că trebuie avute în vedere și alte elemente: dacă mai există copii în acel cuplu, dacă acel cuplu nu are copii dar se află la prima sarcină, dacă nu are copii dar nu este prima sarcină, etc.
Prin natura noastră ne dorim să avem copii, această dorință a ajuns să fie reprimată de aspecte cotidiene, unele importante altele mai puțin importante. Primul lucru care trebuie judecat este relația în care se află cei doi potențiali părinți, contrar așteptărilor copiii nu îmbunătățesc o relație care nu merge, dimpotrivă. Pe de altă parte o relație foarte bună o să aibă parte de niște șocuri puternice odată cu apariția copiilor. Deci, eu pun pe primul loc cum anume merge relația, apoi intervine factorul practic: ce se va întâmpla după ce apare copilul. Factorul material este însă relativ. Nu sunt d-acord că un copil este o povară financiară dar sunt d-acord ca este o povară dacă părinții cred că un copil este fericit doar dacă va avea scutece Dolce&Gabbana. Un copil trebuie crescut responsabil și asta înseamnă că are nevoie de dragoste părintească sinceră, trebuie educat și trebuie hrănit sănătos.
Un copil poate să fie crescut decent până la 4 ani cu banii cheltuiți lunar pe țigări și pe alte distracții ieftine. Da, este adevărat, părinții trebuie să facă sacrificii pentru copii, asta s-a întâmplat întotdeauna și este cheia pentru a avea o familie fericită.
Problema avorturilor nu o să fie rezolvată fără o educație sexuală adecvată și fără măsuri contraceptive discutate de parteneri, indiferent de legile în vigoare.
Înainte de 1989, avortul era interzis prin lege și cu toate astea se făceau mai multe avorturi decât acum. Consilierea femeilor este o idee proastă și care nu o să aibă niciun efect. Avorturile nu au nevoie de o lege, numărul lor o să scadă atunci când se va face educație sexuală normală în școli, atunci când părinții adolescenților or să înțeleagă momentul prin care trec copiii lor și când cuplurile or să înțeleagă că unul sau mai mulți copii sunt o realizare mai mare decât orice carieră banală într-o multinațională.

Nimeni nu vrea să trecă prin experiența avortului, a considera că o femeie care a făcut un avort este o criminală este o greșeală gravă. Nici bărbatul care a contribuit la acest avort nu este un criminal, împreună însă poartă responsabilitatea faptelor lor și e de preferat să facă tot ce pot să nu se ajungă la avort.

Comenteaza