newsletter rss
Reevolutie – putin altfel
valoare
Prima metodă prin care estimezi inteligenţa unui conducător este aceea de a vedea ce fel de oameni îl înconjoară - Niccolo Machiavelii
Inscrie-te Login

Devin rasist?!

September 1st, 2016 | Categorii: Blog, Home items, Uncategorized | adrian | Comenteaza

Update: Nu, nu sunt rasist deloc. Mă simt îngrozitor că am pus în aceeași oală sute de milioane de oameni. Omul cu care m-am împrietenit cel mai repede este musulman, am întâlnit foarte, foarte mulți oameni de diverse nații, când eram mic nu am auzit niciodată nimic rasist pentru că părinții mei aveau încredere totală în țiganii care ne călcau pragul. Există o realitate pe care n-o putem nega dar această realitate nu are legătură cu religia, culoarea pielii, țara din care face parte cineva ci cu faptul că unii oameni sunt nebuni și proști și ei sunt distribuiți egal în orice grup, indiferent de natura acelui grup. Nebunii ăștia pot avea o influență mai mică sau mai mare dar de acolo pleacă totul.

Săptămâna trecută am comentat pe Facebook, în contradictoriu dar civilizat, la un post legat de acțiunea poliției franceze care au obligat-o pe o femeie să nu mai folosească burkini la plajă. Pe scurt, eram d-acord cu acțiunea polițiștilor. Acum ceva vreme n-aș fi fost, mi s-ar fi părut o exagerare dar azi sunt. Și o să explic puțin de ce.

Istoria și evoluția obiceiului femeilor musulmane de a se acoperi este ceva mai complicată, sunt țări musulmane în care această practică a fost chiar interzisă. S-a întâmplat și în Turcia până în 2013 dar, de atunci, lucrurile s-au schimbat. Mai multe detalii aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Hijab_by_country.

Înainte de a merge mai departe cu explicațiile gândiți-vă că un bărbat blond cu ochi albaștri se plimbă prin Tel Aviv purtând o svastica pe mâneca hainei. Poate o să spuneți că este o exagerare și că nu se compară una cu alta dar, privind mai în detaliu, o să găsim niște similitudini. Dacă o femeie musulmană s-ar fi dus la plajă în burkini acum 3-4 ani nu cred că ar fi fost o problemă. Chiar așa, are cineva imagini cu femei în burkini la plajă de acum 3-4 ani? Ar fi interesant de văzut care este procentul de femei musulmane care poartă acum burkini la plajă față de acum 3-4 ani.

Între timp, niște nebuni au omorât prin Europa oameni în numele unei religii, întâmplarea face că partea radicală a acestei religii să oblige femeile să poarte burkini peste tot, inclusiv la plajă, aceeași parte radicală care aruncă în aer aeroporturi. Așadar, pentru mine, a purta burkini este un soi de declarație că femeia respectivă aderă la valorile teroriștilor islamiști, a purta burkini în Europa este o dovadă de prostie sau de răutate, nu are nicio legătură cu tradiția, dacă ați accesat linkul de mai sus ați văzut că a fost chiar interzisă în unele țări musulmane. Obligativitatea de a purta burkini vine, în primul rând, din partea celor care cred că Occidentul este dușmanul Islamului și trebuie ras de pe fața pământului. Orice femeie care poartă prin Europa asemenea însemne este, pentru mine, echivalentul unui prost care poartă svastica.

Nu cred că acele femei ascund bombe așa cum nu cred că un cretin care ar purta svastica s-ar apuca să împuște evrei dar simplul fapt că încerci să te poziționezi, prin îmbrăcăminte și prin semne, într-o tabără care este percepută ca fiind vinovată de uciderea altor oameni în locul în care tu trăiești zi de zi denotă prostie sau răutate.

Mulți au ales Occidentul pentru o viață mai bună, au fugit de sistemele create de tradițiile lor pentru că nu le mai puteau suporta și au venit în Occident iar ce fac ei acum este că ne declară că tradițiile lor sunt la fel de bune ca ale Occidentului. Păi, dacă e așa, de ce n-au reușit aceleași performanțe ca tradițiile occidentale? E un mod foarte simplist de a pune problema dar, în esență, aici ajungem. Europa a trecut prin multe războaie, ne-am omorât între noi cam cum fac arabii acum dar am învățat ceva din asta și, din fericire, lucrurile stau ceva mai bine. Conștientizez, evident, că oricine poate să vină și să-mi spună că Europa a ajuns aici și pentru că a știut să accepte și alte tradiții și că ceea ce susțin eu ar știrbi din ceea ce este Europa azi, și ar avea dreptate, dar aș vrea să-i văd pe acești oameni cum reacționează într-un aeroport dacă ar vedea o persoană acoperită din cap și până în picioare și ar sta lângă copiii lor. Haideți să nu ne mințim, tuturor ne este teamă chiar dacă din spatele tastaturii toți suntem foarte curajoși. Vă recomand să vă duceți la Paris și să stați lângă o musulmană acoperită (deși n-o să fiți sigur că nu e un bărbat cu dinamită la cingătoare) și mai discutăm după aia. Un zgomot puternic ar fi de efect, luați-vă pulsul și dacă este mai mare de 120 înseamnă că vă e frică.

Musulmanii, care au ales Europa ca locul în care să o ducă mai bine, trebuie să facă și ei un efort minim de a renunța la niște obiceiuri care au generat haosul din care au evadat, n-au plecat din locurile natale de acolo de bine ce le era. Cei mai mulți au înțeles asta, alții nu și poartă burkini pe plajă. E un sacrificiu atât de mic din parte lor încât cred că merită făcut. E nevoie de bunăvoință și respect din partea musulmanilor pentru locul care i-a primit cu brațele deschise și le-a dat speranțe pentru o viață mai bună.

Comenteaza