newsletter rss
Reevolutie – putin altfel
valoare
Prima metodă prin care estimezi inteligenţa unui conducător este aceea de a vedea ce fel de oameni îl înconjoară - Niccolo Machiavelii
Inscrie-te Login

Eficiența BOR

August 13th, 2013 | Categorii: Blog | adrian | Comenteaza

Am văzut materialul video de la BBC despre ce se întâmplă în România cu bisericile. Nu mi se pare tendențios, au cerut și punctul de vedere al BOR dar nu l-au primit așa încât demersul jurnalistic mi se pare unul extrem de bun și profesionist. Pe de altă parte cred că se înțelege greșit că s-au construit mii de biserici noi, e adevărat că s-au renovat multe biserici, aproape toate bisericile pe lângă care am trecut în ultimii 5 ani au fost renovate.

Aici ajungem la o altă situație, nu discut dacă e corect sau nu să fie suportate de la bugetul de stat, discuția ar fi prea lungă și ar trebui să avem în vedere mai multe situații, inclusiv istorice ci mă refer la situația legată de eficiența BOR. Nu știu dacă BOR a avut mai mulți bani decât directorii de spitale sau de școli dar știu că s-au renovat mai multe biserici decât spitale și școli. Bani s-au cheltuit și într-o parte și în cealaltă doar că rezultate se văd doar la biserici. Oricât ne place sau nu de BOR trebuie să acceptăm că au fost mai eficienți decât inspectorii școlari, directorii de spitale sau primarii României. Sau poate că s-a furat mai puțin.

E adevărat că mi-ar plăcea să știu cât s-a cheltuit pentru renovarea bisericilor și construcția altora noi, câte s-au renovat și câte sunt noi și să aflăm câți bani au fost alocați pentru renovarea școlilor și a spitalelor și câte s-au renovat după care aș vrea să văd și calitatea lucrărilor. Strict din punct de vedere economic BOR a fost mai eficientă.

Comenteaza