newsletter rss
Reevolutie – putin altfel
valoare
Prima metodă prin care estimezi inteligenţa unui conducător este aceea de a vedea ce fel de oameni îl înconjoară - Niccolo Machiavelii
Inscrie-te Login

Eu mă bag

November 5th, 2015 | Categorii: Blog, Home items, Uncategorized | adrian | 2 comentarii

Exact, eu sunt gata să mă bag. Nu, nu vreau să fac un partid, nu, nu vreau să mă văd șef peste un grup ca să „mă dea” la TV, nu, nu vreau funcții și poziții. N-am ieșit în stradă de data asta și n-am postat pe Facebook, îi urăsc și eu pe Ponta, Udrea, Blaga, Dragnea, Băsescu, Oprea și toți ceilalți, știu și eu foarte bine ce au făcut (n-am dovezi dar nici nu sunt un prost) dar haideți măcar acum să încercăm să fim eficienți. Credeți că ei vor pleca? Am o veste proastă. Nu, nu vor pleca și nu ne vor invita pe noi dar nici noi nu vom schimba ceva dacă doar ieșim în stradă și cerem lucruri imposibile.

Mă uit cu groază cum suntem iarăși pe punctul de a pierde și de data asta. Hadeți să nu mai fim idealiști și să fim mai inteligenți decât sunt ei șmecheri și manipulatori. Hadeți să nu ne pierdem în generalități inutile, haideți să facem ceva cu adevărat.

Trebuie să ne ducem câte 50 – 100 – 500 de oameni la fiecare partid și să îi forțăm să ne pună pe listele pentru Parlament pe noi cei care nu am fost implicați până acum. E o utopie să credem că putem avea toate locurile (nici nu ar fi sănătos pentru că sunt lucruri pe care nu știm să le facem) dar măcar jumătate dintre cei de pe locurile considerate eligibile să fie dintre noi. Unii se vor pierde pentru că puterea îmbată, dar tot or să rămână mulți care chiar știu și înțeleg ce trebuie făcut în țara asta. A, ce trebuie făcut? Iată o listă:

În primul rând trebuie să rămânem în Europa, este cel mai important lucru.

Schimbarea învățământului (nu iarăși reformă, că m-am săturat) – trebuie să înțelegem că nu poți să predai la școală ca acum 200 de ani, să trăiești în era internetului iar copiii să fie fericiți că stau cu mâinile la spate timp de 40 de minute cât ascultă ce le recită un învățător sau un profesor la diverse ore. Nu poți face performanță într-o țară dacă școala este de calitate îndoielnică, într-un sistem în care doctoratele plagiate nu sunt pedepsite. Cum se face? Ne uităm la Finlanda sau Singapore și facem ca ei.

Infrastructura – chiar nu suntem în stare să facem niște autostrăzi? Am cheltuit zeci de miliarde pe niște drumuri de toată jena, trenurile merg mai încet ca acum 25 de ani și ne mirăm că nu reușim să evoluăm? Sunt convins că găsim niște oameni care se pricep la domeniul ăsta și care ar fi foarte eficienți la CNADNR-ul.

Evidența electronică a tot ce mișcă în țara asta – avem niște programatori excelenți dar eu nu pot plăti nici acum o taxă online. De ce trebuie în 2015 să mă duc la un ghișeu să-mi facă chitanță și la altul să plătesc numerar atunci când facturile la telefon, gaze sau curent le plătesc online? Adică privații au putut să facă un sistem funcțional cu câteva zeci sau sute de mii de euro și noi nu putem la stat?

Și mai e ceva, să ne schimbăm și noi.

Dacă mai sunt și alții care s-ar băga, atunci hadeți să ne strângem miercurea viitoare (11 noiembrie) într-un loc (poate are cineva o sală de 100 de metri pătrați, atenție, nu e demonstrație) să discutăm (nu mai mult de 3 ore). Dacă sunteți de acord, haideți să începem să batem pe la ușile partidelor. Dacă ne primesc și ajungem pe liste e o primă victorie, dacă nu ne primesc, știm de ce mergem din nou în stradă. Deocamdată nu este o altă soluție. Trimiteți e-mail la adresa: a.calin@yahoo.com cu subiectul: Și eu mă bag. Spuneți-mi ce știți să faceți, ce ați vrea voi să faceți și ne vedem pe 11 noiembrie (e-mailul să fie scurt și la obiect, nu mă uit la cele lungi). Gândiți-vă la un partid la care vreți să mergeți (poate să fie și PSD pentru cei care sunt de stânga) și haideți să ne mișcăm pentru că iar rămânem cu buza umflată și după protestele astea.

A, să nu uit, eu sunt Adrian Călin, 36 de ani, căsătorit cu am doi copii. Am terminat secția de Pedagogie a Facultății de Economie Generală de la ASE și ar fi trebuit să fiu profesor la liceu. Nu am niciun doctorat, copiii mei învață la o școală de stat, am propria afacere și sunt cel mai bun în domeniul meu. Da, am scăpat și eu de două ori cu permisul, am trecut prin spitale, n-am putut să rămân nepăsător atunci când femeile de serviciu de la grădiniță rămăseseră cu un salariu de 450 de lei, îmi asum toate astea, sunt departe de a fi perfect dar nu pot să mai stau pe margine. Degeaba ieșim în stradă dacă nu facem nimic, e ca și când vrei lapte de la vacă dar nu o mulgi și ești supărat că n-ai nimic în cană.

Comentarii

  1. Teodora says:

    “Trimiteti e-mail” si nu trimite-ti – asta e cand iti trimiti singur

Comenteaza