newsletter rss
Reevolutie – putin altfel
valoare
Prima metodă prin care estimezi inteligenţa unui conducător este aceea de a vedea ce fel de oameni îl înconjoară - Niccolo Machiavelii
Inscrie-te Login

Let’s Voyo despre vplay

November 7th, 2012 | Categorii: Blog | adrian | Un comentariu

Vă spun de la început că DA, m-am uitat pe vplay, am plătit la vplay, am plătit și la Muvix și la Dolce TV și la TVList. Da, vreau să mă uit la filme pentru că nu mai am timp și chef să mă uit la televizor după un program stabilit de altcineva, vreau să mă uit la ce vreau, când vreau și când am timp, dacă vreau să văd un serial la 1 noaptea atunci mi-ar plăcea să-l pot vedea. Însă de la dorință până la a deveni irațional și a lăsă dâre de prostie e cale lungă.

Să ne înțelegem: vplay și orice alt site asemănător care oferă acces la conținut pe care nu-l plătește celor care dețin drepturile de autor este ILEGAL. Cei care pun în discuție acest fapt sunt fie proști de mor fie rău intenționați, nu există altă situație.

Sunt convins că ăsta este viitorul, conținut disponibil oricând pentru cei care sunt dispuși să plătească, motivul pentru care în România nu avem acces legal la tot ce era pe vplay este că noi nu vrem să plătim prețul corect, vrem să plătim doar 3 euro pe lună dar să avem toate filmele posibile pe un singur site (gândiți-vă la ce afacere era decodorul de HBO).

Mi se pare normal ca televiziunile să tremure la această idee, asta a fost și soarta ziarelor dar cei care urlă ca din gură de șarpe trebuie să înțeleagă că, deocamdată, vplay este ilegal. Nu îmi pare rău că este închis.

Sunt surprins de cât de mulți oameni sunt supărați pe faptul că cineva (nu contează cine chit că în cazul de față a fost chiar Pro-ul) se sesizează și ia atitudine împotriva unei ilegalități. Sunt surprins de faptul că niciun argument logic și rațional nu stă în fața nevoii de distracție în fața ecranului a celor care, altfel, sunt extrem de nemulțumiți că sunt furați de politicieni, că n-au autostrăzi sau trenuri civilizate.

Binele sau răul nu sunt noțiuni relative în funcție de cum avem noi chef să vedem un serial sau nu. Cei care nu înțeleg acest lucru sunt condamnați să trăiască într-o țară în care funcționarul de la stat te tratează cu sictir, nu ai locuri de parcare, nu ai autostrăzi, primul ministru este un plagiator, fata președintelui este în Parlamentul European fără să aibă nicio competență în niciun domeniu, un cretin care este patron de fotbal vrea să ajungă în Parlament iar liderii politici sunt niște îmbuibați și niște mitocani.

Comentarii

 1. acspot says:

  Salut Adrian,

  Cu totul de acord cu tine vis-a-vis de problema drepturilor de autor: cineva trebuie sa plateasca pentru a continua sa avem seriale si filme noi la TV.

  Insa, pentru a avea imaginea completa, ma simt dator sa adaug ceva la cele scrise de tine asupra acestui conflict voyo vs vplay: majoritatea serialelor disponibile pe voyo (marca PRO TV) sunt marfa PRO TV, adica seriale sub-urbane la care nu as rezista fizic sa ma uit mai mult de 3 minute.

  As vrea sa pot plati un serviciu care sa imi ofere optiuni si care imi satisfaca gusturile. Voyo nu imi ofera acest lucru ci, din pacate, reprezinta o populatie in crestere (dar din fericire pentru adaptarea spre bine a acestui serviciu, cu o putere de cumparare in descrestere).

  vplay, dincolo de pacatul de a fi gratuit, oferea seriale de comedie la care te putei uita, nu “state de romania”. Daca inchidem alternativa la produse mai spalate (repet, chiar fara a respecta drepturile de autor), cu ce ramanem? Cu manelizarea serialelor si a filmelor de la voyo?

  E doar un gand.

Comenteaza