newsletter rss
Reevolutie – putin altfel
valoare
Prima metodă prin care estimezi inteligenţa unui conducător este aceea de a vedea ce fel de oameni îl înconjoară - Niccolo Machiavelii
Inscrie-te Login

Mulțumesc Mircea Badea

August 11th, 2014 | Categorii: Blog | adrian | Un comentariu

Acum 11 ani mi s-a propus un job în SUA nu foarte bine plătit, ce-i drept, dar cu perspective frumoase. Nici măcar nu mi-am făcut calculul dacă are sens sau nu să mă duc, am refuzat din start pentru că mă simțeam român, aparțineam unei nații căreia îi atribuiam toate calitățile și defectele celor pe care îi cunoșteam și din acest motiv eram optimist, mi se părea că o să fie bine.

Între timp am avut d-aface cu șoferi turbați, cu spărgători de semințe mizerabili, cu părinți care nu dau doi bani pe punctualitate sau cu învățători pentru care noțiuni elementare de limba română sunt o provocare majoră. Deși grav alienați toți mi s-au părut tratabili, cumva mai aveau „scăpări” care-mi dădeau speranța că e greu cu ei dar nu e nevoie de o minune să se civilizeze sau să aibă un comportament care să nu mă afecteze și pe mine.

Am primit, însă, lovitura decisivă (că doar așa pot acționa cei care se antrenează zi de zi pentru a fi într-o formă fizică exemplară) de la Mircea Badea. Dacă mai aveam vreo urmă de îndoială când îi sfătuiam pe copiii mei să plece din țară când or să fie mari aceasta mi-a fost spulberată de Mircea Badea și toți cei care-l urmează (chiar dacă 90% sunt pensionari dependenți și care au învățat mult prea ușor să stea cu mâna întinsă). Spărgătorii de semnițe au, totuși, scuza că mediul în care au trăit a fost unul viciat, școală au făcut pe sărite iar inteligența nu-i dă afară din casă. Mircea Badea nu are nicio scuză, tot ceea ce face are ca unic scop banul, niciodată n-am auzit în emisiunea lui să valorizeze altceva. Dacă ar fi să ne luăm după logica lui Mircea Badea toți cei care scriu cărți, pictează, voluntarii, sunt niște fraieri și niște faliți pentru că singura măsură este cea a banului și cât de mulți bani faci de la o măsuță cu un laptop. Deja mi-e dor de Gigi Becali care părea ceva mai „bogat” în prostia lui (să nu fiu înțeles greșit, e doar o metaforă … :-) ).

De fapt aici nu-i vorba doar de Mircea Badea, el este doar un exemplar foarte vizibil al lăcomiei și răutății care duce, încet dar sigur, la alienarea pe care au avut-o și o au toți cei care se cred semizei (așa cum s-a crezut și cel pe care îl apără atât).

Deși de o răutate greu de imaginat (de remarcat cum s-a purtat chiar cu cei pe care i-a chemat la plimbare) Mircea Badea mi-a făcut un mare bine pentru care vreau să-i mulțumesc. De astăzi sunt hotărât să nu-mi las copiii în țara lui Mircea Badea iar cum nu am stomacul să folosesc aceleași arme în lupta cu acest personaj odios am ales calea exilului.

Ioana și Andrei, singura voastră șansă este să învățați cât mai bine și să nu vă uitați în urmă. România nu mai este o țară, este un loc profund bolnav și eu nu am cum să vindec ceva. Plecați spre Vest, oricât de multe probleme ar fi acolo este singurul loc în care aveți o șansă la libertatea de a vă pune în valoare calitățile. Nu vă uitați înapoi, Mircea Badea este aici.

P.S. Ioana și Andrei nu știu cine sunt Mircea Badea și Mihai Gâdea, nu știu cum arată și nici ce e cu ei, i-am ferit de acești monștrii și sper să mai reușesc asta câțiva ani.

Comentarii

  1. Alex says:

    Peste tot sunt monstrii Adrian. Si timpul poate aduce schimbari, in bine, sau in mai rau. E bine sa-i indemni la carte, insa nu le influenta (inca) alegerea. E un pic prea devreme.

Comenteaza