newsletter rss
Reevolutie – putin altfel
valoare
Prima metodă prin care estimezi inteligenţa unui conducător este aceea de a vedea ce fel de oameni îl înconjoară - Niccolo Machiavelii
Inscrie-te Login

Neșu nu se poate plimba prin București

September 27th, 2012 | Categorii: Blog | adrian | Comenteaza

Acest post este despre modul absolut mizerabil în care s-au “reparat” trotuarele în București, despre cum sunt ele complet inutile pentru că sunt pline de mașini, despre locuitorii care n-aruncă gunoaie pe stradă dar e o mizerie cumplită în oraș și despre un primar care nu cred că a mers vreodată cu autobuzul.

O să încep cu acele rampe făcute la totuare care coboară pe stradă, bordurile sunt în continuare înalte în așa fel încât cineva în cărucior cu rotile nu poate să se deplaseze normal pe aceste trotuare pentru că nu prea are cum să coboare în siguranță de pe trotuar au să urce de pe stradă pe trotuar. Așadar, Mihăiță Neșu nu se poate plimba prin București. Apoi rămâne problema modului în care sunt refăcute aceste trotuare, de exemplu, pe strada Occidentului s-au reparat acum 3 – 4 săptămâni și la nici 10 zile au venit unii și le-au “tras” câte un șențuleț pe mijloc (ca să bage cabluri, zic ei). Păi dacă tot se știa că trebuie băgate aceste cabluri, pentru că nu-mi imaginez că proiectul pentru aceste cabluri s-a făcut în 10 zile, de ce le-au reparat și după aia le-au spart? De ce nu au băgat întâi cablurile și după aia să le repare? Cine este răspunzător pentru asta?

Acum, pe 27 septembrie 2012, se refac trotuarele de pe bulevardul Lascăr Catargiu, vechii stâlpișori au fost lăsați pe loc (unii sunt în mijlocul trotuarului fără nicio noimă), la ploaia de săptămâna trecută am putut să văd că, pe bucățile finalizate, se formează niște frumoase bălți. Repet, trotuarele sunt noi, se dau bani pe ele. Și pentru că Bucureștiul este orașul în care primarul crede că dacă nu stăm acasă e musai să pierdem timpul în mașină pe străzile cu care se tot laudă (că ce sens are să încerci să te plimbi pe jos prin oraș?), toate trotuarele sunt invadate de mașini (nu există locuri de parcare? nu mai plecați cu mașinile sau parcați și la 100-200 de metri de locul în care aveți treabă că nu vă pică rangu).

Lipsa de atenție la detaliu face din București un oraș neîngrijit. Nu este doar vina primarului, este și vina locuitorilor. E plin de coji de bomboane agricole în jurul băncilor din parc, mucuri de țigară (azi era să primesc unul în cap de la etajul unui bloc de pe Magheru), hârtii și sticle aruncate aiurea. Dacă îi întrebi însă pe bucureșteni dacă aruncă gunoaie pe jos o să afli cu surprindere că nimeni nu aruncă și iată că avem dovada ca există extratereștrii (că doar cine poate să arunce?). Văd curți locuite pline de bălării, balcoane pline de troanțe, mașini parcate aiurea, parcuri murdare, case vechi care arată superb lăsate în ruină, clădirea Facultății de Comerț care arată sinistru pe interior însă noi dăm vina pe alții. Avem un primar limitat și penibil dar și locuitorii sunt cam la fel. Bucureștiul se urâțește și, mă tem, că iremediabil.

Comenteaza