newsletter rss
Reevolutie – putin altfel
valoare
Prima metodă prin care estimezi inteligenţa unui conducător este aceea de a vedea ce fel de oameni îl înconjoară - Niccolo Machiavelii
Inscrie-te Login

Temele și biciclete prin oraș

November 25th, 2016 | Categorii: Blog, Home items, Uncategorized | adrian | Comenteaza

Ministrul învățământului lovește din nou: temele. O să dea: “un ordin în care reglementăm câte ore trebuie să lucreze acasă un elev pentru teme.” Excelent! Asta voiam să aud, că dă ministru un ordin și gata, s-au rezolvat problemele.

Oamenii ăștia trăiesc cu capul în nori, nu mă interesează că-l cheamă Mircea Dumitru și că îl ridică toți în slăvi, foarte bine, înțeleg că este un filosof de calitate dar ca ministru nu face decât să dea rateu după rateu.

După concursul pentru ocuparea postului de directori în școli care, practic, a rigidizat și mai mult poziția celor care erau deja directori, acum vine cu aberația numită: reglementarea orelor de teme.

E ca și când ai da un ordin ca lumea să meargă prin oraș cu bicicleta dar tu nu ai piste de biciclete, pe stradă e plin de mașini dar tu dai un ordin să se meargă cu bicicletele. Așa-i că toată lumea o să meargă cu bicicleta? Ăăăăăă, nope! De ce? Pentru că nu se poate, pentru că nu ai pregătit șoseaua pentru bicicliști, pentru că n-ai făcut educația șoferilor care nu sunt obișnuiți cu bicicliști pe stradă și pentru că n-ai făcut educația bicicliștilor. Nu e suficient un ordin.

Dacă voiau să-i “salveze” pe copii ar fi trebuit să facă multe alte lucruri dar obligatoriu astea:

să fie maxim 20 de copii în clasă;

să ai învățători super-instruiți (mulți sunt rămași în urmă complet);

să ai școli adaptabile la orice noutate care ajută procesul educațional, la țară se scrie cu cretă pe tablă și stau să cadă tavanele în capul copiilor;

să scoți orele inutile (religia, de exemplu, ce caută la clasa 0 și la ciclul primar?);

să faci educație părinților, eu sunt șocat de ce văd la ședințe cum umblă foile cu notele tuturor copiilor din mână în mână ca să: “vedem și noi ce face ceilalți” sau că învățătoarea, care nu știe niște reguli banale de limba română, este apărată pentru că, și aici îi citez pe părinți, “este drăguță”.

I-aș pune pe toți ăștia care vor să dea un ordin să stea cu 30 de copii pentru două luni și să facă programa de matematică de clasa a V-a (pe aia o știu și cu aia mă “lupt” eu) și după aia să dea un ordin cu ce-or vrea ei.

Comenteaza